Chocolate Cheesecake: Low Carb a Bohatě Čokoládový

Chocolate Cheesecake: Low Carb a Bohatě Čokoládový

Vítejte v našem receptu na lahodný čokoládový cheesecake s nízkým obsahem sacharidů! Tento bohatý dezert je dokonalou kombinací jemného tvarohu a bohaté čokolády, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte se na jednoduchý postup a skvělý výsledek, který vás rozhodně nadchne. Tak pojďme na to!
Ingredience

Ingredience

Vytváření nízkouhlodného a bohatě čokoládového cheesecaku není tak složité, jak by se mohlo zdát. Zde jsou , které budete potřebovat k přípravě této lahodné dezertu:

  • Temná čokoláda (minimálně 70% kakaa)
  • Máslo
  • Mandle
  • Tvaroh
  • Smetana ke šlehání
  • Erythritol nebo jiný nízkouhlodný sladidlo

Pro maximalizaci chutě a konzistence cheesecaku je důležité dodržovat správný poměr ingrediencí a pečlivě dodržovat postup při přípravě. S touto recepturou na nízkouhlodný a bohatě čokoládový cheesecake nejenže ušetříte na sacharidech, ale také si pochutnáte na skvělém dezertu bez viny.

Množství
Temná čokoláda 200g
Máslo 100g
Mandle 100g
Tvaroh 500g

Příprava těsta

Příprava těsta

Připravte těsto pro tento lahodný cheesecake tak, že nejprve rozpustíte máslo a čokoládu ve vodní lázni. Poté smíchejte mandlovou mouku, kakao a erythritol v misce. Postupně přidávejte rozpuštěnou směs másla a čokolády a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Vyklepejte těsto do formy a pečte ve vyhřáté troubě.

Pokud chcete dosáhnout ještě intenzivnější chutě čokolády, můžete do těsta přidat trochu instantní kávy. A pokud preferujete ovocnější příchuť, můžete přidat nastrouhanou kůru pomeranče nebo citronu. Tímto těstem se dají vytvořit nekonečné variace cheesecake, tak se nebojte experimentovat a přidávat různé ingredience dle vašeho gusta.

Příprava náplně

Příprava náplně

Pro přípravu náplně čokoládového cheesecakeu budete potřebovat kvalitní čokoládu s vysokým obsahem kakaa, která dodá dezertu intenzivní chuť. Nezapomeňte také na tvaroh a mascarpone, které zajišťují krémovou konzistenci cheesecakeu. Důležitým ingrediencí je také erythritol nebo jiný nízkokalorický sladidlo, které dodá sladkost náplni bez přidání cukru.

Při přípravě náplně cheesecakeu je důležité postupovat pečlivě a dodržovat recept. Nejdříve rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, poté ji smíchejte s tvarohem, mascarpone a sladidlem. Hmotu důkladně rozmíchejte, aby byla krémová a hladká. Nakonec náplň nalijte na připravený těsto a dejte péct do trouby. Po vychladnutí cheesecake nechte minimálně pár hodin odležet v lednici, aby dosáhl dokonalé konzistence.

Pečení a dochucení

Pečení a dochucení

Tento recept na čokoládový cheesecake je nejen nízkosacharidový, ale také bohatě čokoládový – ideální pro všechny milovníky sladkostí s minimem cukru. Tato lahodná dezertní pochoutka je skvělou alternativou k tradičním cheesecake receptům a určitě si ji oblíbíte.

Ingredience:

  • 200 g mletých mandlí
  • 75 g rozpuštěného másla
  • 500 g mascarpone
  • 100 g hořké čokolády (70% kakaa)
  • 50 g erythritolu
  • 2 vejce

Postup:

  1. Smíchejte mleté mandle s rozpuštěným máslem a vytvořte základ těsta.
  2. Vymažte formu na cheesecake máslem a rozetřete do ní těsto, pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut.
  3. V jiné misce rozmíchejte mascarpone s nadrobno nasekanou čokoládou, erythritolem a vejci, dokud nedosáhnete krémové konzistence.
  4. Nalijte směs na vychladlý základ těsta a pečte v troubě po dobu 30 minut.
  5. Nechejte cheesecake vychladnout v lednici a než si ho podáte, ozdobte ho nastrouhanou čokoládou.

Doporučení pro servírování

Doporučení pro servírování

Pro maximální chuťový zážitek doporučuji podávat tento nízkosacharidový a bohatě čokoládový cheesecake s ovocem či bobulemi na vrchu. Šťavnaté jahody, maliny nebo borůvky dodají dezertu osvěžující kontrast k bohaté čokoládě. Pokud si chcete dopřát ještě větší chuťovou explozi, můžete přidat na talíři i kvalitní vanilkovou zmrzlinu.

Pro dokonalé servírování si připravte elegantní talíře nebo misky, do kterých rozdělíte cheesecake na porce. Pokud máte doma lahodné čokoládové omáčky nebo přírodní javorový sirup, můžete je jemně ozdobit okraje talířů nebo mís. Pro luxusní dotek můžete také přidat na talíře špetku strouhané hořké čokolády nebo čerstvé mátové lístky pro svěží nádech.

Closing Remarks

Doufáme, že tento recept na čokoládový cheesecake tě nadchl stejně jako nás! S jeho bohatou a čokoládovou chutí si jistě přijdou na své všichni milovníci dezertů. Navíc s nízkým obsahem sacharidů se můžeš těšit na sladkou lahůdku bez výčitek. Tak neváhej a vyzkoušej tento skvělý recept a překvap své blízké tou nejlepší čokoládovou pochoutkou! Nakonec si přejeme dobrou chuť a mnoho radosti z pečení!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *