Jablkový rychlý litý koláč: Nízkokalorická verze oblíbeného dezertu!

Jablkový rychlý litý koláč: Nízkokalorická verze oblíbeného dezertu!

Ahoj kuchaři! Dnes bychom chtěli s vámi sdílet recept na skvělý nízkokalorický Jablkový rychlý litý koláč, který je zdravou alternativou k oblíbenému dezertu. S touto jednoduchou a chutnou verzí si můžete dopřát sladkou lahůdku bez viny. Připravte se na neuvěřitelně jednoduchý recept, který vás rozhodně potěší!
Ingredience pro jablkový rychlý litý koláč

Ingredience pro jablkový rychlý litý koláč

Jablkový rychlý litý koláč je ideální dezert pro ty, kteří milují sladkosti, ale zároveň dbají na svou postavu. Tato nízkokalorická verze oblíbeného koláče je snadno připravitelná a skvěle chutná!

Pro tento lahodný dezert budete potřebovat pouze několik jednoduchých ingrediencí, které máte možná dokonce doma. **Jablečný rychlý litý koláč** obsahuje **jablka**, **cukr**, **vejce**, **hladkou mouku**, **skořici** a **máslo**. Stačí tyto suroviny smíchat dohromady, vylijte těsto do formy a péct! Jednoduché, zdravé a chutné!

Příprava těsta a náplně

Příprava těsta a náplně

Pro přípravu těsta na tento jablečný rychlý litý koláč budete potřebovat:

  • 200g hladké mouky
  • 100g másla
  • 2 lžíce medu
  • špetka soli

Všechny suroviny smíchejte dohromady v míse a vypracujte těsto. Poté ho rozprostřete do formy a vytvořte lehce vyvýšené okraje.

Pro náplň si připravte:

  • 4 jableka nakrájená na plátky
  • lžíci skořice
  • lžíci citronové šťávy
  • 2 lžíce stévie nebo jiného sladidla dle chuti

Jablečné plátky smíchejte s ostatními ingrediencemi a vložte na připravené těsto. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 30 minut nebo dokud není těsto zlatavě hnědé.

Drobné triky pro dokonalý výsledek

Základem tohoto jablečného litého koláče jsou nízkokalorické suroviny, které společně tvoří dokonalou chuťovou harmonii. Pro dosažení nejlepšího výsledku je důležité dodržovat pár drobných triků, které koláč zpestří a udělají z něj skutečný hit každého dezertního stolu.

Sáhněte po ovocí co nejčerstvějším, aby váš koláč získal intenzivní jablečnou chuť a stále měl příjemnou, lehoučkou konzistenci. Kromě toho si dejte pozor na správnou teplotu pečení, která zajistí rovnoměrné propečení a krásně zlatavou barvu. Navíc můžete do těsta přidat trochu skořice či vanilkového extraktu pro ještě výraznější chuťový zážitek.

Zdravější varianta oblíbeného dezertu

Zdravější varianta oblíbeného dezertu

Naše zdravější varianta oblíbeného jablkového koláče je skvělou volbou pro ty, kteří chtějí užívat sladké lahůdky bez výčitek. Tento rychlý litý koláč je nízkokalorickou alternativou k tradičnímu receptu, která vám poskytne stejně chutného dezertu, ale s nižším obsahem cukru a tuku.

Svěží chuť jablek spolu s křupavou skořicovou krustou udělají z tohoto dezertu neodolatelnou pochoutku. Díky použití stévie místo cukru si můžete pochutnat na sladkém dezertu bez obav o přírůstek kilogramů. Tento recept je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí udržovat zdravější stravovací návyky, aniž by museli omezovat své chuťové buňky.

In Retrospect

Doufám, že jste si užili tento recept na jablkový rychlý litý koláč a že se vám bude líbit jeho nízkokalorická verze. Sledujte naše stránky, abyste nezmeškali další skvělé recepty a tipy na zdravé stravování. Ať vám chutná!

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *